Wednesday, August 25, 2010

Teslim Oldum!

-

Bitez Koyu (Bodrum)




Hep aynı şeyi duyarız, öyle değil mi...

Eğer Bodrum' a gidiyorsan, tekneyle git. Tadını daha çok çıkarırsın derler. Ama hayır! Öyle olmadığını bu yaz tecrübe edindim. Gittiğim enfes güzellikteki yarım ay kucak şeklindeki Bitez koyunda tatil yapmanız için teknenizin olmasına gerek yok. Bir tarafımda yelkenlilerin eksik olmadığı turkuaz mavisi kristal berraklığındaki deniz manzarası, arkamda yeşilin en ferah tonlarıyla kaplı dağlarıyla bu şahane yerde beklentilerimin ötesinde tatil geçirdim.

Bunca yıldır deniz tatili yaparım, ancak hiçbir dönüşümde şu anki kadar zorlandığımı hatırlamıyorum. Sadece Bitez değil, diğer tüm çevre koylarıyla her karesi rüya gibi, her dakikası beni o denli baştan çıkardı ki şimdi Istanbul' a geldiğimden beri ne çalışacak hevesim ne heyecanım kaldı... Modern şehircilik anlamında hızlı gelişmesine paralel olarak Bodrum genelinde hakim olan sıcaklık, samimiyet ve doğallık etkisi yarımadaya adım atar atmaz sizi etkisi altına almaya başlıyor, ve kendi salonunuzmuş gibi "Ben buraya yerleşmek istiyorum." demeye başlıyorsunuz. Tıpkı benim gibi:)

Bu hissin tam adı aslında "kendini evinde gibi hissetmek" ile özdeş. Ama inanın bana klişelerden çok uzak, çok... Akdeniz misafirperverliğini fazlasıyla yansıtan bu cennet köşede yerlilerin yanısıra yabancı pekçoklarının da mülk sahibi olarak yerleşmeye başlamasına hiç şaşırmadım. Ağırlıklı Ingiliz ve Irlandalıların üssüne dönüşmüş durumda yarımada. Dolayısıyla uzun yaz günlerinin aslında ne kadar kısa olduğunu görecek ve benim gibi hüzünle ayrılacaksınız..



Ege ve Akdeniz' in meltemini, güneşin en tatlı sarısını, kumsalın huzurunu ve bembeyaz evleriyle danseden masmavi göğün sonsuzluğunu taşıyan Bodrum' a doğru bu yaz dümenimi kırdığım için pekçoklarına göre kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Galiba ya şair yada yazar olurdum eğer Bodrum' da yaşıyor olsaydım:)

Inanın bana hiç abartmıyorum. Kaleme aldığım bu satırlarımda ne kadar zorlanıyorsam siz de burda tatil yaptıktan sonra aynı sıkıntıyı yaşayacaksınız. Eminim.







Karmakarışık duygularımı ılık Bodrum rüzgarına teslim ettim. Kıyıya vuranlar benden geriye kalanlar. Ben onlara iyi bakacağıma dair kendime söz verdim.

Bu yaz sizin kıyıya neler vurdu?



Not. Fotoğraflarımı tıklarsanız daha geniş çerçevede açılacaktır. Beni ve duygularımı şimdi daha iyi anlayacağınızı biliyorum:)





3 comments:

  1. I never made it to Bodrum, but one day I will!!

    Ciao bella,

    E xx

    ReplyDelete
  2. Sevgili Nihal hanımefendi,o güzel anlatışınızla o güzel yerleri tekrar gezmiş olduk,asker arkadaşım oralı olduğu için değişik yerleri gezme fırsatımız oluyor,duygularınıza içtenlikle katılıyor,gelecek tatillerinizin daha da eğlenceli geçmesini diliyor sevgilerimi iletiyorum,sanırım o güzellikler iş hayatınıza adapte olmanıza yardımcı olacaktır.

    ReplyDelete
  3. @ Eli: Yes, put Bodrum in your list at top! I can't carry the uniqueness of Bodrum here on my page, ciao cara:)

    @ IU: Teşekkürler. Ama daha fazlası gerçekten orda saklı. Buraya biraz aktarabiliyorum, faydalı olabiliyorsam, o muhteşem resmi kelimelerimle çizebiliyorsam ne mutlu bana:)

    ReplyDelete